ARBUZOWO-OGÓRKOWY KOKTAJL GINOWY

Pachnący latem, świeżością, słońcem – taki jest ten przepyszny koktajl arbuzowo-ogórkowy. A skoro dziś piątek, to postanowiłam zaproponować tę pyszność z dodatkiem Ginu. Do tego drinka możemy dodać Gin, żubrówkę lub normalną wódkę. Pamiętajmy o kostkach lodu :)

Drinka z ogórkiem już Wam kiedyś polecałam. Pamiętacie Gorzką Kaśkę? Pyszność!

Arbuzowo-ogórkową pyszność polecił mi mój kolega Antonio. Bardzo dziękuję :)

Udanego piątku!

AsiaARBUZOWO_OGÓRKOWY_KOKTAJL_GINOWY

SKŁADNIKI (na 4 porcje):

    • * arbuz (ok. 500 g)
    • * 1 ogórek
    • * sok z połowy limonki
    • * kilka listków mięty
    • * 200 ml Ginu (ok. 50 ml alkoholu na porcję)
    • łyżka brązowego cukru (opcjonalnie)
 

ARBUZOWO_OGÓRKOWY_KOKTAJL_GINOWY

 

PRZYGOTOWANIE:

Z arbuza usuwamy pestki, kroimy go na kawałki. Ogórka równiez kroimy na kawałki. Ogórka wrzucamy do sokowirówki – wyciskamy sok. To samo robimy z arbuzem. Do napełnionego lodem kieliszka wlewamy sok z ogórka, sok z limonki, dodajemy sok z arbuza. Wlewamy alkohol i dodajemy kilka listków mięty. Delikatnie mieszamy.

Jeżeli lubimy bardziej słodkie drinki, możemy całość posłodzić brązowym cukrem.

Gotowe :)

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *