BAGIETKA Z KOZIM SEREM, FIGĄ I GALARETKĄ ROZMARYNOWĄ Z CHILI

BAGIETKA Z KOZIM SEREM, FIGĄ I GALARETKĄ ROZMARYNOWĄ Z CHILI

FIGI – piękne, pyszne i zdrowe. Nie wymagają specjalnych umiejętności, aby przyrządzić z nich pyszność.Duszone  w winiepodane z mascarpone moga być cudnym deserem, surowe czy suszone – są zdrową przekąską. Tym razem dodałam je do kanapki z obłędnym kozim serem.

Mój ser to połączenie koziego i krowiego sera – roladka camembert z twarożkiem w środku. Figi podkreśliły jego smak, idealnie z nim współgrały, a całość przełamała lekko kwaśna galaretka rozmarynowa z chili z Wootwórni. Super połączenie, polecam.

 

 

 

BAGIETKA Z KOZIM SEREM, FIGĄ I GALARETKĄ ROZMARYNOWĄ Z CHILI SKŁADNIKI:

    • * bagietka
    • * masło
    • * rukiew wodna, rukola, szpinak lub sałata
    • * kozi ser
    • * figi
    • * galaretka rozmarynowa z chili lub
    • * czerwona/czarna porzeczka lub
    • * żurawina
 
 
 
BAGIETKA Z KOZIM SEREM, FIGĄ I GALARETKĄ ROZMARYNOWĄ Z CHILI PRZYGOTOWANIE:

Bagietkę kroimy na pół, smarujemy masłem. Układamy listki rukwi wodnej  lub młodego szpinaku, rukoli czy też sałaty. Dodajemy kozi ser. Figi myjemy i kroimy w cienkie plastry. Na koniec na figi i ser dodajemy galaretkę rozmarynową z chili lub żurawinę czy konfiturę z czarnej/czerwonej porzeczki.

 

Smacznego, Asia

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *