BAJGIEL Z SERKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Bajgiel-z-serkiem,-szynką-i-śliwką

Nawet szybkie śniadanie może smakować bajecznie. Wystarczy bajgla oprószonego z makiem połączyć ze śliwką otuloną plastrami aromatycznej szynki. Całość idealnie skomponuje się z serkiem śmietankowym i świeżym tymiankiem.

Plastry szynki wraz z suszoną śliwką możemy chwilę podsmażyć na patelni. Szynka zrobi się chrupiąca, a śliwka zmięknie.

To taka alternatywa to śliwki otulonej boczkiem i wolno grillowanej.

Smacznego :)

Podkręcony śliwką i ziołami bajgiel z serkiem i szynką parmeńską.
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
SKŁADNIKI
  1. 1 bajgiel
  2. 2 łyżeczki serka śmietankowego
  3. 3 suszone śliwki
  4. 3 plastry szynki parmeńskiej
  5. świeży tymianek
  6. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Bajgla kroimy na pół, wzdłuż. Całą powierzchnię bajgla smarujemy serkiem śmietankowym.
  2. Plastry szynki rozkładamy i układamy po 1 śliwce przekrojonej na pół.
  3. Szynkę ze śliwką układamy na serku śmietankowym.
  4. Całość oprószamy solą morska oraz świeżym tymiankiem.
Uwagi
  1. Plastry szynki wraz ze śliwkami suszonymi możemy podsmażyć na patelni.
  2. Szynka ładnie się ze złoci i będzie apetycznie chrupiąca, a śliwki zmiękną.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Bajgiel-z-szynką-i-serem

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *