Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

Książka „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”, jak mówią sami autorzy, jest niejako przewodnikiem po dyniowatych. Autorzy książki i bloga „Gotowanie z pasją” dzielą się z czytelnikami 106 daniami, wykorzystali ponad 50 rodzajów dyniowatych, a inspiracje do zaproponowanych dań czerpali nie tylko z tradycji i kultury kuchni polskiej, lecz także z nowoczesnych trendów kulinarnych.

Zaproponowane przepisy są ciekawe i z pewnością znajdą zastosowanie w każdej, rozsmakowującej się w dyniowatych kuchni. Książka ma piękną okładkę, jest ładnie wydana. Niestety jestem rozczarowana fotografiami. Tym bardziej, że Grzegorz Targosz jest zdobywcą pierwszego miejsca w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych.

notatka prasowa:

„Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek” Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz

Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate.

Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon – czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!

Wydawnictwo Pascal

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *