Francuskie zawijasy z pesto i parmezanem

FRANCUSKIE ZAWIJASY Z PESTO I PARMEZANEM

 

 

Ciasto francuskie daje nam nieskończenie wiele możliwości. Możemy przygotować tartę, quiche, przekąski na słodko i słono.

Idealne do chrupania są dzisiejsze zawijasy. Przygotowanie to błahostka, smak świetny, polecam!

 

FRANCUSKIE ZAWIJASY Z PESTO I PARMEZANEM
Szybka przekąska z ciasta francuskiego.
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
SKŁADNIKI
  1. arkusz ciasta francuskiego
  2. słoik Pesto Rosso (150-200g)
  3. ok. 6 – 8 łyżek tartego parmezanu
  4. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  2. Arkusz gotowego ciasta francuskiego rozkładamy i na całej powierzchni smarujemy Pesto Rosso. Całość posypujemy tartym parmezanem i rozpoczynamy zwijanie.
  3. Zwijamy cienko do środka pierwszy bok ciasta, zatrzymujemy się pośrodku i rozpoczynamy zwijanie drugiego boku. Po zwinięciu boków otrzymujemy dwa ślimaki (jak na zdjęciu).
  4. Zwinięte ciasto tniemy na dość cienkie kawałki (ok. 0,5 cm) i układamy wszystko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zawijasy posypujemy solą.
  5. Zawijasy pieczemy na złoty kolor – 15/20 min w 200 stopniach.
  6. Upieczone zawijasy oprószamy tartym parmezanem.
  7. Smacznego, Asia
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

FRANCUSKIE ZAWIJASY Z PESTO I PARMEZANEM FRANCUSKIE ZAWIJASY Z PESTO I PARMEZANEM
FRANCUSKIE ZAWIJASY Z PESTO I PARMEZANEM

 

 

 

 

 


 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *