Frisco Fresh / WOŁOWINA

Adam Chrząstowski

Pachniało masłem i cynamonem. Czuć było kardamon i wino. Całość wnikała w smak pomidorowej konfitury.

Unosił się zapach pieczonego, smażonego i wędzonego mięsa. Wszystkie te smaki przeplatały się z cudownymi opowieściami Adama Chrząstowskiego o wołowinie, z dobrym humorem i pięknym słońcem.

Tak rozpoczęły się pierwsze warsztaty z cyklu #friscofresh. Pierwsze, wołowinowe warsztaty, które poprowadził Adam Chrząstowski.

O wołowinie Adam opowiada tak, że nie sposób przestać Go słuchać. Od opowieści przeszliśmy do czynów. Prawdziwa wołowinowa #friscofresh uczta zakończyła się wczesną kolacją z widokiem na Warszawę z XVIII piętra.

Wraz z Julitą i Joanną przygotowałyśmy Philly Cheese Steak z konfiturą pomidorową. Konfitura pomidorowa to rozkosz pachnąca miodem, cynamonem i kolendrą. Idealnie pasowała do chrupiącej bagietki i kawałków wołowiny skąpanej w sosie z podsmażoną cebulą i serem cheddar.

Wszystkimi przepisami dzielę się z Wami i każdy jeden polecam. Są obłędnie doskonałe!

A #friscofresh dziękuję za podkręcone odczarowanie wołowiny :)

#friscofresh #friscofresh #friscofresh #friscofresh #friscofresh Studio 8 Smolna Adam Chrząstowski Adam i Joanna Tomek Czajkowski/Magiczny Składnik #friscofresh philly cheese steak z konfiturą pomidorową Julita Julita/Wrząca Kuchnia #friscofresh Julita i konfitura z pomidorów Joanna i Julita #friscofresh Studio 8 Smolna Adam Chrząstowski

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *