Gnocchi z pancettą i groszkiem

Mam nadzieję, że lubicie szybkie dania, bo taki właśnie przepis mam dla Was. Gotowe gnocchi, pancetta (może być boczek), zielony groszek (świeży lub mrożony) i pomidory. Morska sól, świeżo mielony pieprz i Gnocchi z Pancettą i Groszkiem gotowe!

Danie przygotowałam w 15 minut.

Gnocchi z pancettą i groszkiem
Napisz recenzję
Drukuj
dla 2 osób
  1. opakowanie kluseczek gnocchi
  2. 10 plasterków pancetty (lub boczku)
  3. kubek zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
  4. 10 pomidorów koktajlowych
  5. sól morska
  6. świeżo mielony pieprz
  7. listki bazylii
PRZYGOTOWANIE
  1. W jednym garnku, we wrzątku gotujemy gnocchi. Kiedy będą gotowe, odcedzamy je.
  2. W drugim garnku gotujemy groszek (jeśli mamy mrożony), odcedzamy.
  3. Na patelni podsmażamy pancettę (lub boczek).
  4. Do podsmażonej pancetty dodajemy ugotowane kluseczki oraz groszek.
  5. Całość mieszamy - niech smaki połączą się.
  6. Danie doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  7. na koniec dodajemy małe pomidorki i listki bazylii.
  8. Na talerzu skrapiamy danie oliwą z oliwek.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

 

Print Friendly

Komentarze do “Gnocchi z pancettą i groszkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *