Grillowane morele z mascarpone i różą

grillowane morele z mascarpone i różaną konfiturą

 

Oto idealny deser – gorące, miękkie w środku, pachnące latem morele, zimne mascarpone i ujmująca wyglądem i smakiem konfitura z płatków róż.

Przygotowanie: chwila

Gotowanie: chwila

Jedzenie: chwila

Doznania: oszalejecie :)

GRILLOWANE MORELE Z MASCARPONE I KONFITURĄ Z PŁATKÓW RÓŻ
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
SKŁADNIKI
  1. 6 moreli
  2. 6 łyżeczek miodu
  3. 6 łyżeczek zimnego serka mascarpone
  4. 6 łyżeczek konfitury z płatków róż
PRZYGOTOWANIE
  1. Każdą morele kroimy na pół, usuwamy pestkę.
  2. Na każdą polówkę moreli nakładamy łyżeczkę miodu, rozsmarowujemy.
  3. Grillujemy morele na patelni grillowej wewnętrzną stroną w dół – ok. 5-10 minut.
  4. Na gorące połówki moreli nakładamy po łyżeczce serka mascarpone.
  5. Na serek mascarpone nakładamy konfiturę z płatków róż.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
grillowane morele z różą i mascarpone konfitura z płatków róży

2 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.