Grillowany arbuz z fetą i kolendrą

GRILLOWANY ARBUZ

Zapraszam po przepis na pyszny i prosty sposób na arbuza. Tym razem nie w wersji deserowej, a lekko wytrawnej. Choć nie do końca, bo arbuz otulony jest miodem, który podczas grillowania pięknie się karmelizuje.

Ta przekąska to eksplozja aromatów i smaków. Arbuz jest ciepły i pachnie miodem, feta jest zimna i słona, a kolendra mocno aromatyczna. Kiedy całość skropimy dobrą oliwą z oliwek, otrzymamy danie doskonałe!

A jeśli nie przepadacie za kolendrą, dodajcie do arbuza listki mięty. Będzie super świeżo :)

GRILLOWANY ARBUZ Z FETĄ I KOLENDRĄ
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. arbuz
  2. feta
  3. świeża kolendra
  4. miód
  5. oliwa z oliwek
  6. ocet balsamiczny
PRZYGOTOWANIE
  1. Arbuza kroimy na kawałki (1 cm wysokości), odcinamy skórkę, osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Każdy kawałek smarujemy miodem.
  3. Grillujemy arbuza po ok. 5-7 minut z każdej strony. Powinien złapać ładny kolor.
  4. Zgrillowanego arbuza przekładamy na półmisek. Dodajemy pokruszoną fetę i posiekaną kolendrę.
  5. Całość polewamy sosem przygotowanym z oliwy z oliwek (5 łyżek), octu balsamicznego (2 łyżki) i miodu (1 łyżka).
  6. Przekąskę możemy dodatkowo oprószyć solą morską.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
grillowany arbuz grillowany arbuz

Print Friendly

Komentarze do “Grillowany arbuz z fetą i kolendrą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *