JABŁKA PIECZONE Z MARCEPANEM I CYNAMONEM

Jabłka-pieczone-z-marcepanem-i-cynamonem

Jabłka pieczone to smak dzieciństwa i jesieni. To jeden z moich ulubionych podwieczorków. Piegusa zresztą też.

Do wydrążonych jabłek, przed pieczeniem, możemy wsadzić po łyżeczce konfitury żurawinowej czy też malinowej. Do jabłek możemy również dodać kawałki marcepanu. Jabłka kochają cynamon, więc nie żałujcie go wcale. 

Jabłka pieczone z marcepanem i cynamonem cudownie smakują na ciepło, najlepiej w towarzystwie lodów waniliowych :)

Smacznego,

A.

JABŁKA PIECZONE Z MARCEPANEM I CYNAMONEM
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
15 min
GOTOWANIE
30 min
CAŁKOWITY CZAS
45 min
PRZYGOTOWANIE
15 min
GOTOWANIE
30 min
CAŁKOWITY CZAS
45 min
Na 1 jabłuszko
  1. Jabłko
  2. Łyżeczka marcepanu
  3. Laska cynamonu
  4. Łyżeczka cukru
  5. Szczypta cynamonu
PRZYGOTOWANIE
  1. Jabłko myjemy, odcinamy wierzch, wycinamy gniazdo nasienne.
  2. Do środka wkładamy marcepan i laskę cynamonu.
  3. Jabłuszko posypujemy cukrem i oprószamy cynamonem.
  4. W taki sposób przygotowujemy wszystkie jabłka.
  5. Jabłka pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Uwagi
  1. Przepis przygotowałam dla Magazynu SMAQ 9/2014
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Jabłka-pieczone-z-marcepanem

Print Friendly

Komentarze do “JABŁKA PIECZONE Z MARCEPANEM I CYNAMONEM

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *