Jaglanka z jabłkiem i daktylami

jaglanka-na-mleku-ryżowym

Jaglanko! Królowo Kasz! Jesteś pyszna, zdrowa i obłędnie smakujesz rano… z miodem, owocami i słodziutkimi daktylami, więc kocham Cię!

 

asia

JAGLANKA Z JABŁKIEM I DAKTYLAMI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *dla 2 osób
  2. filiżanka kaszy jaglanej
  3. 2,5 filiżanki mleka ryżowego
  4. łyżeczka masła
  5. jabłko
  6. 5 daktyli suszonych
  7. płatki migdałów
  8. opcjonalnie listki mięty
  9. dwie łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE
  1. Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko. Porządnie ją płuczemy, przelewamy wrzątkiem.
  2. Kaszę przekładamy do suchego garnka i na małym gazie prażymy ją kilka minut.
  3. Dodajemy mleko, łyżkę masła, przykrywamy kasze i gotujemy ją pod przykryciem, na małym ogniu aż wchłonie całe mleko.
  4. Pod koniec dodajemy jabłuszko pokrojone w kostkę i suszone, pokrojone daktyle.
  5. Jaglankę z owocami przekładamy na talerz. Słodzimy do smaku miodem.
  6. Możemy do niej dodać uprażone płatki migdałów i kilka listków świeżej mięty.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *