Jajka z awokado i łososiem

JAJKA Z AWOKADO I ŁOSOSIEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JAJKA Z AWOKADO I ŁOSOSIEM
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 5 jajek
  2. 1 awokado
  3. sok z limonki
  4. sól, pieprz
  5. łosoś wędzony
  6. kiełki pora
PRZYGOTOWANIE
  1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, obieramy. Kroimy je wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.
  2. Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę. Posiłkując się łyżeczką wyjmujemy miąższ, skrapiamy go sokiem z limonki.
  3. Awokado i żółtka rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku.
  4. Pastą napełniamy jajka. Na każdym jajku układamy kawałek łososia. Skrapiamy całość sokiem z limonki.
  5. Tak przygotowane jajka układamy na kiełkach pora.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *