Jajka z kiełkami i hummusem

JAJKA FASZEROWANE HUMMUSEM 

 

JAJKA FASZEROWANE HUMMUSEM I KIEŁKAMI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 5 jajek
  2. ***HUMMUS
  3. puszka ciecierzycy
  4. kilka łyżek płynu z ciecierzycy
  5. 1,5 łyżki tahini
  6. 1 ząbek czosnku
  7. 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  8. sok z połowy cytryny (limonki)
  9. łyżeczka kuminu
  10. sól do smaku
  11. ulubione kiełki
  12. sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy wzdłuż na pół, usuwamy żółtka, białka odkładamy.
  2. Ciecierzycę odsączamy (płyn zlewamy do miseczki).
  3. Miksujemy ją z żółtkami, posiekanym czosnkiem, pastą tahini, sokiem z cytryny.
  4. Dodajemy kilka łyżek płynu z odsączonej ciecierzycy, oliwę z oliwek oraz kumin i sól. Ponownie wszystko miksujemy, hummus powinien mieć konsystencję pasty, dlatego ostrożnie z płynem z puszki ciecierzycy.
  5. Do wydrążonego białka nakładamy kiełki, na kiełki nakładamy po łyżce hummusu.
  6. Całość oprószamy solą i pieprzem.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
JAJKA FASZEROWANE HUMMUSEM

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *