JESIENNA SANGRIA

Jesienna Sangria jest trochę na opak: bo z białego wina i soku jabłkowego, bo z owocami jesieni, a nie lata. I dobrze, bo właśnie na taką najbardziej mam tą porą roku ochotę :)

Dzisiejszą Jesienną Sangrię dedykuję Basi i Edwardowi :)

Pomysł na Sangrię w tej wersji zaczerpnęłam z tej strony: http://www.neighborfoodblog.com/2013/09/autumn-sangria.html

SKŁADNIKI:jesienna sangria

    • butelka białego wina, np. Pinot Grigio
    • 1 szklanka soku jabłkowego
    • pół szklanki wody gazowanej
    • 2 jabłka
    • 2 gruszki
    • ok. 5 śliwek
    • szczypta cynamonu
    • 3 laski cynamonu
    • 1 cm imbiru
    • opcjonalnie miód i listki mięty
JESIENNA SANGRIAPRZYGOTOWANIE:

Wino łączymy z sokiem jabłkowym i wodą. Owoce myjemy, dzielimy na cząstki. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy szczyptę cynamonu oraz obrany, pocięty imbir oraz laski cynamonu. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy miód.

Całość możemy podawać na zimno z lodem, a możemy delikatnie podgrzać i podawać na ciepło z listkami mięty.

Miłego weekendu!

Asia

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *