Karolkowa lemoniada

LEMONIADA CYTRYNOWA

Skoro dziś Dzień Dziecka, to i przepis będzie dziecięcy. Ale tak naprawdę i na serio, bo to przepis mojego ukochanego Piegusa, który coraz częściej pomaga mi w kuchni – chce gotować i fotografować.

Karol przygotował swoją ulubiona lemoniadę – cytrynową z miodem i imbirem. Sfotografował ją pięknie, więc wspólnie zapraszamy po pyszny przepis :)

 

LEMONIADA CYTRYNOWA Z IMBIREM
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *na 1 lemoniadę (250 ml)
  2. sok z 2 cytryn
  3. 1 łyżka miodu
  4. 0,5 cm świeżego imbiru (startego)
  5. 4 listki mięty
  6. 2 kostki lodu
  7. woda gazowana
PRZYGOTOWANIE
  1. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie szorujemy. Wyciskamy z niej sok, przelewamy do szklanki.
  2. Dodajemy starty imbir oraz miód.
  3. Miętę rozcieramy w dłoniach - dodajemy do składników.
  4. Całość zalewamy wodą, mieszamy.
  5. Dodajemy lód.
Uwagi
  1. Przepis, przygotowanie i zdjęcia - Karol :)
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
LEMONIADA CYTRYNOWA LEMONIADA CYTRYNOWA LEMONIADA CYTRYNOWA LEMONIADA CYTRYNOWA

 

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *