Kir Royal

KIR ROYAL Z PROSECCO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIR to francuski aperitif, w którego skład oryginalnie wchodzi  białe wino oraz  creme de cassis– likier z czarnej porzeczki. Dawno temu na KIR przypadało 2/3 białego wina oraz 1/3 likieru. Obecnie preferuje się 3/4 kieliszka wina i 1/4 likieru.

W  KIR ROYAL białe wino zostało zastąpione szampanem. Do przygotowania mojego KIR ROYAL użyłam bardzo dobrze schłodzonego szampana oraz likieru z czarnej porzeczki, który latem sama robię. 

 

KIR ROYAL
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. szampan (lub ewentualnie Prosecco)
  2. likier z czarnej porzeczki
PRZYGOTOWANIE
  1. Do wysokiego kieliszka wlewamy likier z czarnej porzeczki. Dodajemy schłodzonego szampana.
Uwagi
  1. Oryginalny KIR ROYAL to połączenie likieru z czarnej porzeczki (creme de cassis) i szampana.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

 KIR ROYAL
KIR ROYAL Z CZARNA PORZECZKĄ I PROSECCO

4 Komentarzy

Skomentuj Joanna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.