Kokosanki

RÓŻOWE-KOKOSANKI

Kokosanki to nie tylko dziewczyńska przekąska. Choć wyglądają uroczo i są różowo-białe, mogą być świetną przegryzką i dla dziewczynki i chłopca i nawet dorosłych.

Kokosanki zrobiła Kasia Golec, a ja nie mogłam się oprzeć by ich nie sfotografować.

Gotowe kokosanki możemy pociąć na kawałki i przełożyć papierem (lub w papierek zawinąć). 

Przepis jest prosty – sami spójrzcie.

Pozdrowienia,

A.

KOKOSANKI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *na ok. 12 batoników
  2. foremka o wymiarach 20x15 cm + masło do posmarowania blachy
  3. puszka mleka słodzonego
  4. 400 g wiórków kokosowych
  5. dwie łyżeczki soku z buraka
PRZYGOTOWANIE
  1. Mleko skondensowane podgrzewamy, zdejmujemy z ognia.
  2. Do mleka dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy.
  3. Połowę masy przekładamy do blaszki.
  4. Drugą połowę masy zostawiamy w garnku i dodajemy do niej sok z buraka.
  5. Różową masę wykładamy na masę białą, wcześniej wyłożoną.
  6. Kokosanki schładzamy w lodówce.
  7. Kiedy całość zastygnie, kroimy kokosanki na kawałki.
Adapted from Książka kucharska dla dziewczynek - wyd. firma księgarska Olesiejuk
Adapted from Książka kucharska dla dziewczynek - wyd. firma księgarska Olesiejuk
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
KOKOSANKI DESER-Z-WIÓRKÓW-KOKOSOWYCH

Skomentuj Joanna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.