KOKOSOWA JAGLANKA Z GRANATEM I MIĘTĄ

JAGLANKA-Z-MIĘTĄ

Aby jaglanka była aksamitnie kokosowa, wystarczy dodać do niej łyżkę oleju kokosowego. Będzie pięknie pachniała i smakowała, a idealnym połączeniem będzie granat i kilka listków świeżej, orzeźwiającej mięty.

Dobrej niedzieli :)

a. 

KOKOSOWA JAGLANKA Z GRANATEM I MIĘTĄ
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *dla 2 osób
  2. filiżanka kaszy jaglanej
  3. 2,5 filiżanki mleka roślinnego (np. ryżowego)
  4. łyżka oleju kokosowego
  5. granat
  6. listki mięty
  7. dwie łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE
  1. Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko. Porządnie ją płuczemy, przelewamy wrzątkiem.
  2. Kaszę przekładamy do suchego garnka i na małym gazie prażymy ją kilka minut.
  3. Dodajemy mleko roślinne, łyżkę oleju kokosowego, przykrywamy kasze i gotujemy ją pod przykryciem, na małym ogniu aż wchłonie całe mleko.
  4. Po ugotowaniu dodajemy do kaszy miód i jeśli brakuje nam kokosowego aromatu, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego.
  5. Do jaglanki dodajemy świeży granatu.
  6. Całość posypujemy świeżą miętą.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
JAGLANKA-Z-GRANATEM JAGLANKA

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *