Koktajl z jarmużu i jabłek

 

Koktajl-z-jarmużu-i-jabłuszek

O właściwościach jarmużu powszechnie już wiadomo. Jest bardzo zdrowy, a w dodatku i sprytny, bo jak się okazuje świetnie smakuje podany w formie chipsów, idealnie pasuje do kaszy i pieczonych buraków, podbija nasze serca podany jako zupa – krem, a pełni zdrowia dodaje zmiksowany z jabłkiem oraz wodą kokosową.

Na zdrowie :)

KOKTAJL Z JARMUŻU I JABŁEK
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. (dla dwóch osób)
  2. * dwa kubki jarmużu
  3. * dwa kubki wody kokosowej
  4. * jabłko
PRZYGOTOWANIE
  1. Jarmuż dokładnie myjemy, suszymy, odcinamy grubą łodygę i dzielimy na mniejsze kawałki, wsadzamy do miksera.
  2. Jabłko myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, dokładamy do jarmużu.
  3. Całość zalewamy wodą kokosową i miksujemy na gładko.
Uwagi
  1. Przepis i fotografie przygotowałam dla Magazynu SMAQ.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Koktajl-z-jarmużu-i-jabłek

 

2 Komentarzy

Skomentuj foodmania Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.