Koktajl z truskawek, mango i imbiru

KOKTAJL Z TRUSKAWEK, MANGO I IMBIRUŚniadanie to podstawa! Wszyscy tak mówią, tylko jak tu się zebrać rano do zjedzenia śniadania, kiedy poranki wyglądają jak przygotowania do bitwy wszechczasów, a jeść z tego wszystkiego chce się ok. 12:00.

Świetnym rozwiązaniem okazuje się wypijanie koktajlu. Sprawa jest pyszna i prosta, a do tego zajmuje 30 sekund. Wrzucamy do blendera lub miksera dowolne owoce, zalewamy je jogurtem naturalnym mlekiem krowim lub sojowym czy też migdałowym lub owsianym i gotowe.

Połączenie truskawki, mango, imbiru i mleka migdałowego jest przepyszne. Całość możemy dosłodzić miodem lub syropem z agawy.

I po sprawie :)

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 5 truskawek
  • 2 łyżki mango
  • 1 cm imbiru
  • mleko migdałowe
  • miód lub syrop z agawy – opcjonalnie (łyżka)
 

 

PRZYGOTOWANIE:

Umyte i obrane owoce + starty imbir miksujemy z mlekiem, ewentualnie dosładzamy do smaku.

Miłego dnia,

Asia

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *