Koktajlowy Lab – warsztaty z Mateuszem Szuchnikiem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co to był za wieczór! Pachniał olejkiem z pomarańczy, kawą, angosturą i dobrą energią. Taki to był wieczór. A chodzi o wspaniałe warsztaty z Mateuszem Szuchnikiem, na których byłam w Food Lab Studio. I jeśli wpadnie Wam w oko to wydarzenie, nie czekajcie chwili. Rezerwujcie miejsca pilnie, bo okazja by posłuchać Mateusza i nauczyć się czegokolwiek co On przekazuje jest wyjątkowa.

Mateusz to prawdziwy ArcyMistrz koktajlowy. O połączeniach smakowych opowiada tak, że głowę można stracić. Czarodziejsko przekazuje historię koktajli jednocześnie masując pomarańcze i molestując bazylię. Przez całe warsztaty zapisywałam wszystkie cudne zlepki słowne Mateusza. Bo słuchać Go można od nocy do rana i od rana do nocy. Tak jak i rozkoszować się w Jego koktajlach.

Przygotowaliśmy 7 koktajli. Dziś podzielę się z Wami przepisem na ten, który zawrócił mi w głowie. 

Southside
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 40 ml Ginu
  2. 20 ml soku z cytryny
  3. 20 ml syropu miętowego 1:1
  4. lód
PRZYGOTOWANIE
  1. Do shakera wlewamy Gin, dodajemy sok z cytryny i syrop miętowy.
  2. Całość dopełniamy lodem i solidnie mieszamy.
  3. Koktajl przelewamy do szklanki wypełnionej lodem.
  4. <3
Adapted from Mateusz
Adapted from Mateusz
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *