Komosa ryżowa ze szparagami i migdałami

KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI, POMIDORKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Przygotowanie przepisów dla Magazynu SMAQ było dla mnie prawdziwą przyjemnością. W szaparagowym tekście miałam zamiar zebrać o szparagach wszystko co najistotniejsze i wierzę, że się udało. Założyłam, że szparagowe przepisy będą proste i przyjemne. Od pieczonych z ziołami i cytryną szparagów smacznie przeszliśmy przez tartęquiche i zupę, a dziś pora na komosę ryżową ze szparagami, pomidorkami i płatkami migdałów.

 

KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 100 g komosy ryżowej (dowolny rodzaj)
  2. 5-6 szparagów + 1 łyżka masła
  3. 10 pomidorków koktajlowych
  4. garść płatków migdałów
  5. sól
  6. olej rzepakowy
  7. sok z cytryny
  8. ulubione, świeże zioła
PRZYGOTOWANIE
  1. Komosę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagom odcinamy końce.
  2. Dokładnie płuczemy je pod bieżącą wodą, szczególnie główki.
  3. Jeśli szparagi są grube, delikatnie i cienko obieramy je ze skórki. Jeśli są chude, od razu kroimy je na kawałki i podsmażamy ok 7-10 minut na patelni z łyżką masła.
  4. Powinny być lekko chrupiące, al dente.
  5. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Migdały rumienimy na patelni.
  6. Do ugotowanej komosy ryżowej dodajemy podsmażone szparagi, pomidorki i migdały. Doprawiamy całość solą, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem rzepakowym.
  7. Posypujemy świeżymi, ulubionymi ziołami.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI, POMIDORKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI, POMIDORKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *