Krem z chrzanu

Krem z chrzanu

Krem z chrzanu z białymi warzywami, z wędzonym oscypkiem, wędzonym pstrągiem łososiowym i chipsem z jarmużu – tak brzmi nazwa tej zupy i jest adekwatna do OBŁĘDNEGO smaku.

Przepis przygotował Andrzej Andrzejczak z Pogromców Meatów, ja całość sfotografowałam, a pracowaliśmy dla Frisco.

Asystentka – Kasia Owca Dudek.

Wszystkie przepisy znajdziecie na stronie Frisco oraz w najnowszym numerze pięknego Magazynu Frisco Fresh, który wydała dla Was Magda :)

Zapraszam do zakupu pięknej, świątecznej książki, której jestem współautorką :)

„Zapach Świąt – link do sklepu

Krem z chrzanu z białymi warzywami, z wędzonym oscypkiem, wędzonym pstrągiem łososiowym i chipsem z jarmużu
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. Składniki: (dla 4 osób)
  2. - ziemniaki 0,5 kg
  3. - seler 1 szt
  4. - pietruszka korzeń 3 sztuki
  5. - cebula złota 4szt
  6. - czosnek 5 ząbków
  7. - śmietana 36% - 100ml
  8. - wędzony oscypek 50g
  9. - wędzony pstrąg łososiowy 100g
  10. - jarmuż 1 duży liść
  11. - masło 100g
  12. - olej 100ml
  13. - woda 1 – 1,5L
  14. - chrzan otarty 250g
  15. - sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
  1. Wszystkie warzywa obieramy, myjemy. Kroimy w niewielką kostkę.
  2. Rozgrzewamy garnek, wrzucamy masło i smażymy warzywa.
  3. Doprawiamy je solą i pieprzem i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.
  4. Następnie dodajemy chrzan, śmietanę i całość miksujemy blenderem.
  5. Rozgrzewamy mocno olej w rondlu i wrzucamy poszarpane kawałki jarmużu dosłownie na 15 sek. Warzywo odsączamy na ręczniku papierowym i mamy gotowe chipsy. Lekko je solimy.
  6. Zupę podajemy z kawałkami pstrąga, chipsem z jarmużu i cienko pokrojonym oscypkiem.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
Krem z chrzanu

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *