Krem z ziemniaków z chorizo i kolendrą

krem z ziemniaków z chorizo

 

 

Krem z ziemniaków jest pożywny, pyszny, rozgrzewający i syty. Robi się go błyskawicznie. To pyszna zupa, a w towarzystwie podsmażonej i chrupiącej kiełbaski chorizo i świeżej kolendry, smakuje wybornie.

 

KREM Z ZIEMNIAKÓW Z KIEŁBASKĄ CHORIZO
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
15 min
CAŁKOWITY CZAS
25 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
15 min
CAŁKOWITY CZAS
25 min
SKŁADNIKI
  1. marchewka
  2. mały por
  3. ok. 6 ziemniaków
  4. ok. 3 kubki bulionu
  5. kiełbaska chorizo
  6. świeża kolendra
  7. sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Kiełbaskę kroimy w plastry, podsmażamy w garnku na chrupiąco i odkładamy na talerz.
  2. Na tłuszczu, który wytopił się z kiełbasy podsmażamy pokrojoną marchewkę, por i ziemniaki. Przesmażamy całość (ok 7-10 minut), zalewamy gorącym bulionem i gotujemy aż warzywa zmiękną. Bulion powinien zakrywać warzywa (powinno go być w garnku ok 1,5 cm więcej nad warzywami)
  3. Kiedy warzywa zmiękną miskujemy zupę na gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Zupę podajemy z chrupiącą kielbaską chorizo i świeżą kolendrą.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

KREM Z ZIEMNIAKÓW Z CHORIZO I KOLENDRĄ 

 

 

 

Print Friendly

Komentarze do “Krem z ziemniaków z chorizo i kolendrą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *