Lemoniada arbuzowa

LEMONIADA ARBUZOWA

Lemoniada arbuzowa jest tak pyszna, że zawsze wychodzi na to, że zrobiłam jej za mało…

 

LEMONIADA ARBUZOWA
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
(na dzbanek ok. 2 l)
  1. Pół arbuza
  2. Dwa kubki lodu
  3. Zimna woda
  4. Cytryna
  5. Opcjonalnie 4 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE
  1. Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Miksujemy go blenderem na gładką masę.
  2. Dodajemy lód oraz wodę i cytrynę pokrojoną w plastry.
  3. Całość dobrze mieszamy. Opcjonalnie lemoniadę arbuzową dosładzamy miodem.
Uwagi
  1. W wersji dla dorosłych do lemoniady arbuzowej możemy dolać wódkę, rum lub gin.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
LEMONIADA ARBUZOWA

 

2 Komentarzy

  • Agnieszka

    Masz może jakiś szybki i łatwy sposób usunięcia pestek z arbuza? Bo zawsze zabiera mi to strasznie dużo czasu i bardzo mnie irytuje, aż się odechciewa cokolwiek szykować :(

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.