Lody domowa manufaktura

Uliczne lodziarnie wyrastają jak grzyby po deszczu. Każda jedna szczyci się tym, że wyrabia lody z naturalnych składników. I każda jedna różni się smakiem. Warto więc tak najzwyczajniej w świecie zacząć robić lody w domu. I już. Tym bardziej, że nie jest to skomplikowana sprawa.

Nowa książka „Lody domowa manufaktura”, której autorem jest David Lebovitz to lodowa księga. Na 250 stronach autor zawarł wszystkie niezbędne informacje, które przydadzą się nam do domowego robienia lodów. W książce znajdziemy przepisy na sosy i dodatki, dokładne instrukcje i informacje jakiego sprzętu użyć. Oprócz propozycji klasycznych smaków, znajdziemy wariacje na temat lodów – np. lody pietruszkowe.

Każdy jeden przepis jest arcy ciekawy. Książkę powinni kupić wszyscy, którzy kochają pichcić. Jedyne czego w tej cudnej książce mi brakuje to piękne fotografie. Wielka szkoda, że nie są tak cudne jak przepisy. A pole do popisu jest przeogromne!

informacja prasowa:

David Lebovitz – niekwestionowany król lodów i deserów pokazuje i uczy, jak samodzielnie, w zaciszu domowym, zrobić mroźne delicje!

Soczyste sezonowe owoce, pachnąca wanilia, prażone orzechy, aromatyczne przyprawy, czekolada i likiery. To prawdopodobnie najlepszy na świecie przewodnik po produkcji domowych lodów od klasycznego sorbetu czekoladowego przez wykwintne lody gruszkowo-serowe!

Wydawnictwo Pascal

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *