FILM – makaron z pesto, kurczakiem i winogronami

M

Makaron z kurczakiem i winogronami
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *dla 3 osób
  2. 200 g makaronu Lubella Spaghetti
  3. pęczek pietruszki
  4. 100 ml oliwy z oliwek
  5. garść płatków migdałów
  6. skórka otarta z połowy cytryny
  7. sól
  8. łyżka masła + 2 łyżki oliwy z oliwek
  9. dwie piersi kurczaka + sól + papryka słodka
  10. kubek winogron zielonych
  11. kubek winogron ciemnych
  12. skórka otarta z połowy cytryny
  13. sól/pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
  1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente.
  2. Listki pietruszki (bez grubych gałązek) miksujemy z oliwą, migdałami, skórką cytryny i solą.
  3. Pesto przekładamy do miseczki.
  4. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z białych błonek, nacieramy solą i papryką.
  5. Winogrona myjemy.
  6. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy oliwę - smażymy piersi.
  7. Piersi kurczaka smażymy z obu stron na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
  8. W połowie smażenia (po ok. 5 minutach) na patelnię wrzucamy winogrona.
  9. Całość mieszamy tak, aby winogrona pokryły się masłem, dodajemy skórkę z cytryny.
  10. Ugotowany, gorący makaron mieszamy z pesto z pietruszki.
  11. Na makron kładziemy usmażone piersi kurczaka i dodajemy winogrona z maślanym sosem.
  12. Całość doprawiamy do smaku. Możemy oprószyć skórką z cytryny.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

2 Komentarzy

Skomentuj Juan Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.