MARTINI ROSSO Z GRANATEM

Martini rosso z granatemMartini Rosso pięknie pachnie. Zastanawiałam się jak jeszcze można je wykorzystać. Na Martini Bianco zawsze mam natchnienie. Miksuję je z truskawkami lub malinami czy też mango –  smakuje świetnie. Martini Rosso jest nietypowe, jak Unicum czy Fernet Branca – niby gorzki smak ziół, niby na niestrawnosć, a zagłębiając się w smak, można wyczuć i czekoladę i owoce (rabarbar!), świetnie smakuje z lodem, idealnie komponuje się ze słodkościami. Muszę pomyśleć o jakimś koktajlowym wykorzystaniu Fernet Branca :)

Na urodziny mojej siostry Ewci przyrządziłysmy takiego drinka z Martini Rosso. Pięknie pachniał cytrusami. Tym razem postanowiłyśmy z Ewą przełamać ziołowy smak Martini Rosso sokiem z granatu.

Do kieliszka dałyśmy łyżkę ziaren granatu, kilka kostek lodu, miarkę soku z granatu oraz dwie miarki Martini Rosso. To było pyszne, orzeźwiające połączenie, ktore serdecznie Wam polecam.

 

Martini rosso z granatem

SKŁADNIKI: 

    • * Martini Rosso
    • * sok z granatu
    • * ziarna granatu
    • * kostki lodu
 

PRZYGOTOWANIE:

Kieliszek napełniamy ziarnami granatu, dodajemy 3 – 4 kostki lodu. Wlewamy Martini Rosso do wysokosci 2/3 kieliszka i resztę uzupełniamy sokiem.

Udanego piątku :)

 

Asia

 

PS całus dla MarchEwci, to będzie super piątek :*

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *