Mini babki cytrynowe

MINI BABECZKI CYTRYNOWECzy to mini babki czy też mini muffiny, już sama nie wiem. Wiem, że udało mi się kupić w Tchibo przepiękne silikonowe foremki i byłam tak z zadowolona, że od razu po przyjściu do domu zabrałam się za pieczenie. 

MINI BABKI CYTRYNOWE
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 1/2 cytryny
  2. 1 jajko
  3. 30 ml oleju słonecznikowego
  4. 100 ml mleka
  5. 50 g cukru
  6. szczypta soli
  7. 1 łyżeczka rumu
  8. 130 g mąki
  9. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  10. cukier puder - do oprószenia po upieczeniu
PRZYGOTOWANIE
  1. Ubijamy jajo wraz z olejem, mlekiem i cukrem. Dodajemy skórkę otartą z cytryny oraz wyciśnięty sok. Dodajemy równiez rum i sól - miksujemy.
  2. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenie, dodajemy do masy jajecznej. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę przelewamy do foremek i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu babeczki posypujemy cukrem pudrem.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

MINI BABECZKI CYTRYNOWE

MINI BABECZKI CYTRYNOWE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Komentarze do “Mini babki cytrynowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *