Muffiny marchewkowe

muffiny marchewkowe z orzechami

Wiedziałam kogo poprosić o pyszne muffinkowe przepisy… Poprosiłam Paulinę i dostałam dwa – jeden przepis był na muffiny marchewkowe, a drugi na muffiny owsiane. Oba pyszne i oba pełne dobra.

Muffiny marchewkowe pachną cynamonem. Dodajemy do nich również orzechy włoskie. Biały cukier zastępujemy cukrem brązowym. Muffiny są lekkie, puszyste i pyszne. I pachną jesienią :)

Z podanych niżej składników upieczecie ok. 12 babeczek.

Pozdrowienia :)

A.

MUFFINY MARCHEWKOWE
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
30 min
CAŁKOWITY CZAS
40 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
30 min
CAŁKOWITY CZAS
40 min
SKŁADNIKI
  1. 2 szklanki mąki
  2. 1 szklanka cukru brązowego
  3. 2 jajka
  4. 1 szklanka oleju
  5. ½ szklanki jogurtu naturalnego
  6. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. 3 spore marchewki (starte)
  8. garść grubo posiekanych orzechów
  9. 2 łyżeczki cynamonu
  10. szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
  1. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, solą i brązowym cukrem.
  2. Jajka roztrzepujemy, łączymy z olejem i jogurtem.
  3. Mieszamy składniki sypkie z mokrymi.
  4. Marchewki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce.
  5. Orzechy siekamy.
  6. Marchewki i orzechy dodajemy do ciasta, mieszamy.
  7. Ciastem napełniamy foremki muffinkowe.
  8. Muffiny pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Adapted from marudzenie.pl
Adapted from marudzenie.pl
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
muffiny marchewkowo-cynamonow muffiny marchewkoweMUFFINY MARCHEWKOWE

6 Komentarz

Skomentuj Aga Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.