Odczaruj Czekoladę. Owocowo!

Wedel

Wiecie co jest 20 marca? 20 marca jest HOLI – Indyjskie Święto Kolorów. W tym dniu wszyscy Hindusi świętują nadejście wiosny i zwycięstwo dobra nad złem. Zwyczaj kolorowania ciała magicznymi proszkami ma przynieść ludziom dobro, szczęście i dostatek.

Możemy świętować Holi wspólnie, bowiem mam dla Was Konkurs, który przygotowałam wraz z czekoladą Wedel. Nowe czekolady Wedla to eksplozja smaków, kolorowych owoców. W czekoladzie zatopione są chrupki i cząsteczki owoców. Jeśli ich jeszcze nie jedliście, spróbujcie koniecznie.

W Konkursie Wedla możecie wygrać super nagrody – do rozdania mamy 3 zestawy:

  • wyciskarkę do cytrusów
  • proszek do obsypywania ciał (na szczęście, zdrowie i pomyślność! :))
  • torbę
  • koszulkę
  • nowe czekolady Wedla

Zasada Konkursu jest jedna – odczarowujemy czekoladę, owocowo! Wystarczy, że pod wpisem na fb lub wpisem na blogu zaproponujecie super owocowo-czekoladowy przepis i wkleicie pyszne i inspirujące zdjęcie. Mogą to być czekoladowe czekoladowce z dodatkiem owoców, mogą to być trufle, pralinki czy owocowe lizaki. Liczę na Waszą kreatywność :)

Spośród wszystkich zgłoszeń wybiorę te najpyszniejsze i najpiękniejsze.

Regulamin Konkursu poniżej. Zapraszam do zabawy!

 

Asia

 
REGULAMIN KONKURSU „Odczaruj Czekoladę Owocowo!”
§ 1
Postanowienia ogólne
  1. Niniejszy Regulamin określa warunki uczestnictwa i zasady przeprowadzania Konkursu pod nazwą „„Odczaruj Czekoladę Owocowo!”” (w dalszej cześć zwany „Konkursem”).
  2. Organizatorem Akcji jest Odczaruj Gary
  3. Obsługę techniczną Akcji będzie prowadziła 24/7Communication Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (00-236) przy ulicy Świętojerskiej 5/7, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000037818, NIP: 118-15-75-985, kapitał zakładowy: 50 000 zł (Koordynator), działająca na zlecenie E.Wedel.
  4. Celem Konkursu jest wyłonienie najpyszniejszych i najlepiej zaprezentowanych przepisów na czekoladowe słodkości z wykorzystaniem czekolady i owoców.
  5. Konkurs prowadzony jest poprzez stronę internetową pod adresem odczarujgary.pl (zwana w dalszej części „Stroną WWW”).
  6. Uczestnikami Konkursu mogą być wyłącznie konsumenci i w rozumieniu prawa, posiadający adres do doręczeń na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i pełną zdolność do czynności prawnych (zwani w dalszej części „Uczestnikami”).
  7. Przystąpienie do udziału w Konkursie jest równoznaczne z akceptacją niniejszego Regulaminu i zobowiązaniem do przestrzegania jego postanowień.
  8. Przystąpienie do udziału w Konkursie jest równoznaczne z wyrażeniem przez Uczestnika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych przez Organizatora, będącego administratorem danych osobowych w rozumieniu, w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 nr 133 poz. 883)
  9. Organizator informuje, iż dane osobowe Uczestników, uzyskane w trakcie trwania Konkursu, będą przetwarzane wyłącznie w związku z przeprowadzeniem Konkursu, a ich podanie jest niezbędne do udziału w Konkursie, przede wszystkim do przyznania i wydania nagród.
  10. Uczestnik ma prawo do wglądu do swoich danych, do ich poprawiania oraz żądania zaprzestania ich przetwarzania.

§ 2

Przebieg konkursu
 
  1. Konkurs rozpoczyna się dnia 10 lutego 2016 r. i trwa do dnia 20.02 lutego 2016 r.
  2. W trakcie trwania konkursu Organizator opublikuje na stronie WWW post dotyczący Konkursu.
  3. Organizator nagrodzi 3 osoby, które w komentarzach pod postem na Fb lub pod postem na stronie odczarujgary.pl zaprezentują najciekawsze przepisy z wykorzystaniem czekolady i owoców (opis + zdjęcie).
  4. Wartość jednego zestawu wynosi 200 zł (dwieście złotych).
  5. Zwycięzcy Konkursu otrzymają nagrodę (zwaną w dalszej części „Nagrodą Główną”) składającą się z nagród rzeczowych:
  6. torby
  7. t-shirtu
  8. wyciskarki do cytrusów
  9. 3 czekolad Chrrrup
  10. proszku do obsypywania się
  11. Nagroda jest niepodzielna. Rezygnacja przez Zwycięzcę Konkursu z któregokolwiek z elementów Nagrody Głównej jest równoznaczna z rezygnacją z pozostałych.
  12. Zwycięzca w przypadku, gdy zaistnieje taki obowiązek zgodnie z art. 30 ust. 1 pkt 2 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych z dnia 26 lipca 1991 roku (Dz.U. nr 14 poz. 176 z 2000 r.), po otrzymaniu Nagród obliczy, pobierze i odprowadzi do właściwego Urzędu Skarbowego zryczałtowany podatek dochodowy od wartości Nagrody w wysokości 10%.
  13. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości przekazania Nagrody z przyczyn leżących po stronie Uczestnika, a w szczególności w przypadku: podania danych po upływie wyznaczonego terminu,
2.8.1.         podania błędnych danych,
2.8.2.         nie podjęcia wysłanej paczki w terminie.
  1. Nagroda zostanie dostarczona przez Organizatora za pośrednictwem przesyłki kurierskiej.
  2. Nagrody zostaną wysłane w terminie 30 dni roboczych od daty zakończenia konkursu.
§ 3
Postępowanie reklamacyjne
  1. Wszelkie reklamacje dotyczące przebiegu Konkursu mogą być składane przez Uczestników drogą e-mailową na adres: asia@odczarujgary.pl W tytule wiadomości należy napisać: „Konkurs z Chrrrup” – reklamacja. Wiadomość e-mailowa może być wysłana w terminie od dnia rozpoczęcia Konkursu, jednakże nie później niż do dnia 22 lutego 2016 r.
  2. O zachowaniu terminu zgłoszenia reklamacji decyduje data wysłania wiadomości email.
  3. Reklamacja powinna zawierać żądanie określonego zachowania się przez Organizatora. Reklamujący zobowiązany jest wraz z reklamacją przytoczyć wszystkie okoliczności faktyczne bądź prawne uzasadniające żądanie.
  4. Złożone reklamacje będą rozpatrywane przez Organizatora niezwłocznie, jednakże nie później niż w terminie 7 (siedmiu) dni roboczych od daty otrzymania reklamacji. Przy rozpoznawaniu reklamacji Organizator opiera się na treści Regulaminu oraz przepisach kodeksu cywilnego.
  5. Zainteresowani zostaną powiadomieni o sposobie rozpatrzenia reklamacji e-mailem najpóźniej w ciągu 14 (czternastu) dni roboczych od daty rozpatrzenia reklamacji.
§4
Postanowienia końcowe
  1. Regulamin Konkursu dostępny jest na Stronie WWW konkursu.
  2. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany postanowień Regulaminu w razie zmiany przepisów prawnych lub z innej ważnej przyczyny pod warunkiem, że wprowadzone zmiany nie naruszą praw nabytych przez Uczestników w toku Konkursu.
  3. Zmiany Regulaminu publikowane będą na Stronie WWW i wchodzą w życie z dniem publikacji.
  4. Zgłoszenia do Konkursu nie spełniające wymogów określonych w Regulaminie, tj.: zgłoszenia niepełne, przerwane, zawieszone, zniekształcone, nienależytej jakości lub o takich parametrach technicznych, które uniemożliwiają lub istotnie utrudniają ich czytelność, możliwość weryfikacji umieszczonych na nim danych bądź opublikowane drukiem są nieważne i zostaną wykluczone z Konkursu, o czym uczestnik zostanie poinformowany w drodze mailowej.
  5. Organizator ma prawo w każdym momencie trwania Konkursu wykluczyć z udziału w Konkursie Uczestnika (w tym odmówić mu przyznania nagrody), w stosunku do którego powziął uzasadnione podejrzenie o działania sprzeczne z Regulaminem.
  6. Wszelkie informacje o Konkursie dostępne w materiałach reklamowo-promocyjnych mają charakter jedynie informacyjny. Wiążącą moc prawną mają wyłącznie postanowienia Regulaminu.
 
 23.02 – Bardzo dziękuję za wszystkie zgłoszenia! Oto Czekoladowo – Owocowe Zwyciężczynie:

 

Kinga – beza z kremem czekoladowym i owocami

Małgosia – czekoladowe tutti frutti

Justyna – bomba malinowo – czekoladowa

 

Gratuluję!

Print Friendly

Komentarze do “Odczaruj Czekoladę. Owocowo!

  1. Witam,
    zgłaszam się do słodkiego konkursu :-) i przesyłam pomysł na lekki, delikatny sernik w pastelowych kolorach czyli sernik z kokosową nutą, malinami i malinowym ganache. Właśnie dzięki różowiutkiej polewie – czyli malinowemu ganache ciasto otrzymało nazwę „Sernik Barbie” ;-)

    Składniki:
    puszka mleczka kokosowego
    1,5 łyżki nierafinowanego, roztopionego oleju kokosowego
    1 kg twarogu mielonego (użyłam tradycyjnego, niewiaderkowego)
    280 g przesianego cukru pudru (lub więcej, jeśli lubimy słodsze ciasta, ja wolę te umiarkowanie słodkie)
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    6 jajek, białka i żółtka oddzielnie
    szczypta soli
    ok 200-250 g malin (mrożonych nie rozmrażamy)
    ganache:
    100 g białej czekolady Wedel
    200 g malin
    1/2 łyżeczki żelatyny (opcjonalnie)

    Mleko kokosowe schłodzić przez 24h w lodówce, następnie delikatnie odwrócić puszkę do góry dnem, otworzyć, odlać wodę kokosową. Do sernika używamy pozostałą, gęstą część – śmietankę kokosową. Olej kokosowy, ser, śmietankę kokosową i cukier puder krótko zmiksować, dodać przesiewając przez sito mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Dodać żółtka i krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Z białek ubić gęstą pianę, dodać pod koniec ubijania szczyptę soli. Pianę delikatnie wymieszać łyżką z masą serową. Połowę masy serowej wylać do kwadratowej tortownicy (24cm x 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Powrzucać maliny (otworkiem do góry, tak aby w trakcie pieczenia nie wyciekał sok) i zalać resztą masy serowej. Przez pierwsze 15 minut sernik piec w temp. 170 st., następnie zmniejszyć temperaturę do ok. 130 st i piec jeszcze przez ok. godzinę.
    Sernik piekłam w kąpieli wodnej, ustawiając na niższą półkę piekarnika formę z wrzącą wodą. Dzięki temu sernik ma delikatną, kremową konsystencję. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki. Przygotowujemy malinowy ganache: maliny miksujemy blenderem(jeśli używamy mrożonych – wcześniej należy je rozmrozić), a następnie przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Powstałe puree podgrzewamy, do gorącego dodajemy połamaną czekoladę i dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady. Ja dodatkowo rozpuściłam pół łyżeczki żelatyny w niewielkiej ilości wrzątku i dodałam do malinowego ganache. Masę studzimy, gdy zaczyna gęstnieć polewamy sernik i wkładamy do lodówki. Sernik najlepszy jest schłodzony w lodówce przez co najmniej 24 h.

    Pozdrawiam!
    h_anka

  2. Nie jestem typem piekącym, ale czasami coś za mną chodzi. I wtedy uruchamiam mój ulubiony przepis na Chocolate chip cookie, które robiłam w tylu wariacjach, że głowa mała.
    To przepis na JEDNO ciastko. Słodkie, z różnymi dodatkami. W środku mięciutkie i ciągnące. Idealne! W sam raz na raz!

    Chociaż właściwie to nie na raz, bo z tej porcji wychodzi całkiem sporej wielkości CIACHO!

    Poniżej zestaw, który ratuje mnie i idealnie trafia w moje smaki. Połączenie białej czekolady i malin jest dla mnie najlepsze!

    Składniki:
    30 g miękkiego, niesolonego masła
    3 łyżki cukru brązowego
    szczypta soli
    1 łyżka jajka (wystarczy rozbełtać jajko i odmierzyć tyle, ile potrzeba)
    1/2 łyżeczki esencji waniliowej (domowa, na wódeczce – najlepsza!)
    5 łyżek mąki
    1/8 łyżeczki sody
    1/2 tabliczki białej czekolady
    kilka malin

    Piekarnik: 180 st. C

    Wykonanie:
    prościej się nie da!
    Masło ucieramy z cukrem. A potem siup – reszta składników, poza malinkami. Wystarczy wymieszać, ale super ważne jest to, by nie przemieszać. Ciastko wykładamy na blachę (z papierem do pieczenia). Formujemy go na dowolny kształt: może być klasyczny, jak ciasteczko, może być serduszko, kwadrat – co nam tylko podpowiada głowa. Gdy jest już uformowane, do ciasta wkładamy kilka malin. I siup – do pieca!

    I teraz tak: jeśli ktoś woli tego typu ciasteczka w miękkiej, ciągutkowej formie, to wystarczy około 12 minut pieczenia. Gdy tylko zazłocą się brzegi, należy go wyjąć.
    Jeśli zaś pada wybór na kruche, mocno wypieczone, to ok. 15 minut.

    P. S. Można, a wręcz trzeba eksperymentować! Do ciasta można dodać czekoladę mleczną, gorzką, orzechy, bakalie.

    Gdzie wysłać zdjęcie? :)

  3. Moja pierwsza propozycja to pyszny, leciutki jak mgiełka bombowy czekoladowy suflet z granatem:

    Potrzebujemy:
    – 1 szklanka mleka
    – 4 jajka
    – 4 łyżki masła
    – 2 łyżki mąki
    – 50 g gorzkiej czekolady
    – 2 łyżki kakao
    – 2 łyżki ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego)
    – 2 czubate łyżki cukru
    – ziarenka granatu

    W rondelku roztopić masło i mieszając wsypać mąkę. Gotować około 3 minut. Do masła z mąką wlać mleko i zamieszać. Doprowadzić masę do wrzenia, chwilkę pogotować, dodać grubo posiekaną gorzką czekoladę, kilka razy masę wymieszać, aby czekolada się rozpuściła i zostawić do wystudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do wystudzonej masy budyniowo-czekoladowej i dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, ponownie ubić i dodać przesiane kakao. Ubite białka bardzo delikatnie połączyć z masą z żółtkami. Masę wlać do foremek na kokilki. Piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawać gorące z ziarenkami granatu, posypane cukrem pudrem.

  4. Moja druga propozycja to puszyste, waniliowe naleśniki z domowym kremem czekoladowym, domowym sosem truskawkowym i truskawkami (lub malinami, jagodami, borówkami, jeżynami, wiśniami):
    Ciasto na puszyste naleśniki:
    – 2 jajka
    – 1,5 szklanki mleka
    – 1 szklanka maślanki, kefiru lub zsiadłego mleka
    – 1,5 szklanki mąki
    – szczypta soli
    – 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
    – olej rzepakowy do smażenia

    W misce dobrze wymieszać mokre składniki (jajka, mleko, maślankę). Dodać do nich przesianą mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i nalewać ciasto. Smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta najpierw rozgrzać kolejną bardzo małą porcję oleju.
    Domowy krem czekoladowy:
    – 1 szklanka śmietanki kremówki
    – 2 łyżki cukru
    – 4 łyżki kakao
    – 100 g deserowej czekolady

    Wszystkie składniki umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje, często mieszając.

    Domowy sos truskawkowy (lub malinowy, jagodowy, z borówek, jeżyn, wiśni):
    świeże truskawki (lub inne owoce) zmiksować z niewielką ilością cukru.

    Usmażone naleśniki smarować kremem czekoladowym. Na krem położyć świeże truskawki (lub inne ulubione owoce). Naleśnik zwinąć w rulon, polać sosem truskawkowym (lub innym owocowym) i domową polewą czekoladową (polewę czekoladową przygotowujemy identycznie jak krem, krócej gotując, do uzyskania konsystencji polewy, nie kremu). Naleśnik udekorować świeżymi truskawkami (lub innymi letnimi owocami).

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania:-)
    Aneta

    Ps.
    Zdjęcia do obu przepisów wysyłam na maila:-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *