Ogórki z pastą pomidorową

ogórki z pomidorach

Ogórki z pastą pomidorową to przepis mojej Teściowej Dany. I przysięgam, nie jadłam lepszych ogórków. Za każdym razem kiedy dostajemy słoiki z tymi ogórkami, chowam je, bo wiem, że mogą nie przetrwać ani jednego dnia. Ogórki są lekko pikantne, lekko słodkie, ciut kwaśne. Zróbcie je koniecznie i to z zapasem :)

Ten cudowny przepis i wiele innych znajdziecie w mojej nowej książeczce, gorąco zachęcam do zakupu!

Książeczki możecie kupić w kioskach i TUTAJ :)

Ogórki z pomidorach
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 4 kg ogórków
  2. 6 cebul
  3. 1/2 szklanki octu
  4. 1/2 szklanki oleju
  5. 1 szkalnka cukru
  6. 2 łyżki soli
  7. duży słoik pasty pomidorowej – przecieru
PRZYGOTOWANIE
  1. Ogórki umyć, obrać i pokroić w kawałki-słupki.
  2. Cebulę obrać i posiekać.
  3. Warzywa przełożyć do miski.
  4. Składniki zalewy podgrzać do rozpuszczenia cukru.
  5. Zalewę ostudzić, wlać do ogórków i cebuli i odstawić na około 2 godziny.
  6. Po tym czasie przełożyć wszystko do słoików, zakręcić i pasteryzować – 15 minut po zagotowaniu.
Adapted from Dana
Adapted from Dana
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

ogórki z pomidorach ogórki z pomidorach

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *