Pudding Chia z Malinami

kokosowy pudding chia z malinami

Podchodziłam do nich jak do małych robaków, albo do rzeżuchy. A teraz dodaję do mleka, deserów, a nawet prażę i dodaję do sałatek. Mowa o nasionach szałwii hiszpańskiej – Chia. 

Nasiona chia są uznawane za jedne z najzdrowszych na świecie. Są niskokaloryczne, zawierają wapń, błonnik, magnez i białko, zwalczają wolne rodniki.

Kupicie je bez problemu – w Rossmannie, Lidlu czy innych większych sieciach sklepów spożywczych. 

A kiedy już je kupicie, dołóżcie do koszyka puszkę mleka kokosowego, miód i świeże owoce. Oto przepis na pyszne śniadanie, które przygotowuję dzień wcześniej, wieczorem.

Smacznego!

Kokosowy pudding chia z malinami
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *dla dwóch osób
  2. 4 łyżki stołowe nasion chia
  3. puszka mleka kokosowego - 400 ml
  4. dwie łyżki miodu
  5. pół kubka owoców - np. malin
PRZYGOTOWANIE
  1. Wieczorem mleko kokosowe przelewamy do miski.
  2. Dodajemy nasiona chia - mieszamy.
  3. Dodajemy miód, rozlewamy do szklanek i odstawiamy na noc do lodówki.
  4. Rano całość będzie gęsta, nasiona spęcznieją. Możemy przemieszać je w szklance.
  5. Podajemy ze świeżymi owocami.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
kokosowy pudding chia z malinami kokosowy pudding chia z malinami

2 Komentarzy

  • Monika

    Jak to wygląda! Mam nadzieję, że tak samo smakuje ;) od jakiegoś czasu chodzi za mną ten deser ;) w końcu muszę się za niego zabrać!

    PS. Zdjęcia przepiękne! :)

    Pozdrawiam,
    Monika

Skomentuj Monika Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.