Rogal francuski z serem i żurawiną

francuski-rogal-z-serem,-rukolą-i-żurawiną

 Francja Elegancja! Sery kochają się w owocach i mam na to dowód.

Połączenie chrupiącego rogala i rozpływającego się w ustach sera camembert idealnie harmonizuje ze zdecydowaną w smaku rukolą i kwaśną żurawiną.
To prosta do przygotowania propozycja – świetna i na śniadanie i na przekąskę.

Rogala przed podaniem można podgrzać lub całość zapiec.

Smacznego,

a.

 

ROGAL FRANCUSKI Z SEREM CAMEMBERT, ŻURAWINĄ I RUKOLĄ
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 1 rogal francuski
  2. masło
  3. 1 ser camembert z ziołami
  4. garść świeżej rukoli
  5. porzeczka lub żurawina
  6. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Rogala kroimy wzdłuż na pół, smarujemy masłem.
  2. Na maśle układamy umytą i osuszoną rukolę.
  3. Na rukoli układamy pokrojony w plastry ser camembert.
  4. Dodajemy żurawinę lub czerwoną porzeczkę – świeżą lub konfiturę.
  5. Całość oprószamy solą morską.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
francuskie-śniadanie

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *