RÓŻOWE USTA Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Różowe usta z białej czekolady

Już jakiś czas temu z walentynkowym zamiarem kupiłam w tortownia.pl kilka rzeczy- m.in. foremki do czekoladek oraz piękne barwniki. Dziś jest idealny dzień by je wykorzystać. Zrobiłam pyszne czekoladki z białej czekolady wzmacniając je różowym barwnikiem. Przygotowanie jest banalne, smak niebiański :)

Do garnuszka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na nim ustawiamy miskę, do której dajemy tabliczkę białej czekolady podzieloną na kostki oraz 3 łyżki masła. Całość rozpuszczamy i mieszamy ze sobą. Do masy dodajemy dwie małe łyżeczki barwnika spożywczego, na przykład takiego. Masę przekładamy do foremek na czekoladki i chłodzimy w lodówce przez ok. 2 godziny. Po tym czasie czekoladki są gotowe.

Smacznego :)

Asia

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *