RÓŻOWE USTA Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Różowe usta z białej czekolady

Już jakiś czas temu z walentynkowym zamiarem kupiłam w tortownia.pl kilka rzeczy- m.in. foremki do czekoladek oraz piękne barwniki. Dziś jest idealny dzień by je wykorzystać. Zrobiłam pyszne czekoladki z białej czekolady wzmacniając je różowym barwnikiem. Przygotowanie jest banalne, smak niebiański :)

Do garnuszka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na nim ustawiamy miskę, do której dajemy tabliczkę białej czekolady podzieloną na kostki oraz 3 łyżki masła. Całość rozpuszczamy i mieszamy ze sobą. Do masy dodajemy dwie małe łyżeczki barwnika spożywczego, na przykład takiego. Masę przekładamy do foremek na czekoladki i chłodzimy w lodówce przez ok. 2 godziny. Po tym czasie czekoladki są gotowe.

Smacznego :)

Asia

2 Komentarzy

  • M.W.7.

    Tak zrobiłam i wszystko się zwazylo ??? próbowałam ratować olejem na drip ale d…

    • Joanna

      Dzień dobry,
      proszę mieszać, mieszać i mieszać. I powinno być ok. Też mi się kiedyś tak zważyło wszystko, ale później było ok…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.