SAŁATKA NICEJSKA

SAŁATKA NICEJSKAUważam, że podstawą dobrej sałatki nicejskiej jest wyśmienity tuńczyk, a ten był obłędny. Mięsisty, spory kawałek w oliwie idealnie pasował do zielonej fasolki i jajek przepiórczych.

Sałatka nicejska to pomysł na szybką i bardzo zdrową przekąskę. Polecam!

SAŁATKA NICEJSKA
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. tuńczyk w oliwie
  2. różne rodzaje sałat
  3. zielona fasolka
  4. pomidorki cherry (czerwone/żółte)
  5. jajka przepiórcze
  6. czarne oliwki
SOS
  1. 3 łyżki oliwy z oliwek
  2. pół łyżeczki musztardy (np. dijon)
  3. 1 łyżka octu winnego
  4. sól morska, świeżo mielony pieprz
  5. świeże zioła (oregano)
PRZYGOTOWANIE
  1. Sałaty myjemy, rwiemy na kawałki, układamy na talerzu.
  2. Fasolkę gotujemy al dente, odcedzamy, układamy na sałacie.
  3. Dodajemy pokrojone pomidorki, czarne oliwki oraz ugotowane jajka przepiórcze.
  4. Na koniec na talerzu układamy tuńczyka.
  5. Aby przygotować sos wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki (oliwa, ocet, musztarda, przyprawy).
  6. Sosem polewam sałatkę.
  7. Smacznego,
  8. Asia
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

SAŁATKA NICEJSKA

SAŁATKA NICEJSKA 

 

 

 

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *