Sałatka z pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych

SAŁATKA WIELKANOCNA

Minimum składników, maksimum smaków, eksplozja kolorów. Sałatka z kolorowych pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych to szybka i prosta propozycja sałatki świątecznej. Ale nie tylko. Sałatka świetnie smakuje jako dodatek i może być bazą, bowiem idealnie może smakować z grillowaną rybą czy indykiem. Sos to tylko sok z cytryny i oliwa z oliwek. I już. Pysznie, prawda?

SAŁATKA Z KOLOROWYCH POMIDORÓW, KOLENDRY I JAJEK PRZEPIÓRCZYCH
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. dwa kubki kolorowych pomidorów
  2. pęczek świeżej kolendry (listki + łodygi)
  3. 6-8 jajek przepiórczych
  4. oliwa z oliwek + sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE
  1. Pomidory myjemy, kroimy w dowolne kawałki.
  2. Kolendrę myjemy, siekamy (listki i łodygi), dodajemy do pomidorów, mieszamy.
  3. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo we wrzątku - 5 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół. Dodajemy do pomidorów i mieszamy.
  4. Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Oprószamy solą morską
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
SAŁATKA WIELKANOCNA SAŁATKA WIELKANOCNA

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *