Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem, jajkiem i kiełkami

SAŁATKA WIELKANOCNA

Lekka i bardzo świeża sałatka z kiełkami, cienkimi plastrami rzodkiewki i ogórka to kolejna propozycja, która świetnie odnajdzie się na świątecznym stole. Różne rodzaje sałat układamy na półmisku i dodajemy do nich ogórka i rzodkiewkę. Do całości dodajemy ulubione kiełki. Sałatka świetnie smakuje z musztardowym sosem. Będziecie zadowoleni :)

SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ, OGÓRKIEM, JAJKIEM I KIEŁKAMI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. zielona sałata
  2. ogórek
  3. pęczek rzodkiewki
  4. garść kiełków
  5. 5-6 jajek przepiórczych
sos
  1. 6 łyżek z oliwy z oliwek
  2. sok z połowy cytryny
  3. łyżka musztardy
  4. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Sałatę myjemy, osuszamy, przekładamy na półmisek.
  2. Ogórka i rzodkiewkę dokładnie myjemy, kroimy w bardzo cienkie plastry. Dodajemy do sałaty.
  3. Jajka przepiórcze wrzucamy do wrzątku i gotujemy na twardo 5 minut. Kroimy je na pół, układamy na ogórku i rzodkiewce.
  4. Całość posypujemy ulubionymi kiełkami.
  5. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
SAŁATKA WIELKANOCNA

 

Print Friendly

Komentarze do “Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem, jajkiem i kiełkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *