Shoku.

Niespotykane to uczucie kiedy wśród całkiem nowych, mieszkalnych bloków, wyrasta przed nam taka restauracja. Shoku. to miejsce zarówno piękne, schludne i eleganckie jak i na totalnym luzie. Choć ten luz w welurach ukryty nie jest. Tworzą go kapitalne kelnerki i super obsługa. O takich dziewczynach może marzyć każdy restaurator. Profesjonalne, uśmiechnięte i pracowite – robią wieczór. I zdecydowanie pasują do całego konceptu, na czele którego stoi Chef Kamil Myka, a koktajlami jak prawdziwa czarodziejka czaruje Kamila Podlaska.

Piękne to czasy kiedy możemy dzielić się jedzeniem. I tak właśnie został opracowany nowy koncept Shoku.

W Shoku. możemy dzielić się zamówionymi porcjami – możemy jeść sami, ale możemy też próbować wszystkiego, co zamówione zostało i podane na stół.

Podczas kolacji degustacyjnej serwowano nam przeróżne dania, które parowane były z koktajlami Kamili. Zarówno jedzenie jak i koktajle zrobiły na mnie przeogromne wrażenie – smakowe i estetyczne.

Zielony welur bardzo wygodnych kanap, smaki jedzenia i koktajli na stałe zagoszczą w mojej głowie i wiem, że ukryta w gąszczu budynków, restuaracja przy Karolkowej będzie jednym z moich ulubionych miejsc.

Tak o swojej restauracji mówią jej właściciele:

“Shoku oznacza posiłek. Kulinarna kultura Japonii jest dla nas punktem wyjścia, ale lubimy próbować nowych rzeczy. Doprawiamy tradycję wyobraźnią, tworząc własną definicję asian fusion. Mamy proste zasady i krótką kartę.

Każdy posiłek jest sumą dwóch elementów: jakości składników i umiejętności kucharza. Świeże produkty kupujemy od lokalnych dostawców, których naprawdę znamy. Gotujemy z pasją, bo na talerzu nie ma miejsca na przeciętność. Starannie wybieramy wino i alkohole do naszego baru, a muzykę selekcjonują nasi przyjaciele.”

Jeśli chcecie spędzić miły wieczór w przyjemnej dla oka i ducha restauracji, pragniecie być na luzie i marzycie być dopieszczeni kulinarnie, koniecznie wybierzcie się do Shoku.

Właścicielem Restauracji Shoku. jest Adam Antoszkiewicz 

Restauracja Shoku.

ul. Karolkowa 30

01-207 Warszawa

tl: 575 772 500

Poniżej menu, informacje oraz zdjęcia dan i koktajli, które podano podczas kolacji degustacyjnej:


Regularne Menu:

2 Komentarzy

  • Miecz

    Czym jest ten artykuł? bo na pewno nie recenzją restauracji – nie ma nic o jedzeniu!

    • Joanna

      Jeśli nie zrozumiał Pan intencji, spieszę wyjaśnić. Na moim blogu polecam miejsca, do których chodzę i które lubię. Polecając miejsce, polecam jedzenie, właścicieli, szefa kuchni i całą resztę. Zachęcam moich czytelników do odwiedzenia miejsc, które lubię. O jedzeniu w restauracjach piszą moje koleżanki i moi koledzy i to świetnie – Food Snob, Froblog, Restaurantica, Krytyka Kulinarna. Tam znajdzie Pan bardzo obiektywne recenzje. U mnie, tak jak wspomniałam wcześniej, odnajdzie Pan subiektywną listę ulubionych miejsc. Serdeczne pozdrowienia.

Skomentuj Joanna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.