Tagliatelle z karczochami i kolorowymi pomidorami

kolorowe-pomidory-z-makaronem

Tagliatelle z karczochami i kolorowymi pomidorami oraz solą morska, w które ukryto cudne suszone kwiaty. Całość wyglądała zjawiskowo i smakowała pysznie.

Makaron z kolorowymi pomidorami i marynowanymi karczochami to szybki sposób na popołudniową pyszność. 

Przygotowania zajmie nam chwilę. Wystarczy wlać na patelnię oliwę, podsmażyć czosnek i peperoncino, dodać pomidory, marynowane karczochy i ugotowany al dente makaron. I już. 

A charakteru całości doda sól morska – jeśli uda Wam się kupić taką z suszonymi kwiatami, nie wahajcie się. Jest obłędna. Ja swoją dostałam od mojej koleżanki Babetki :*

TAGLIATELLE Z MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI I KOLOROWYMI POMIDORAMI
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
20 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
20 min
SKŁADNIKI
  1. makaron tagliatelle (lub inne wstążki)
  2. oliwa z oliwek
  3. czosnek
  4. peperoncino
  5. marynowane karczochy
  6. kolorowe pomidory
  7. sól morska z kwiatami suszonymi
  8. świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente - odkładamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
  3. Podsmażamy posiekany czosnek i pokruszone peproncino.
  4. Kiedy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy marynowane karczochy oraz pokrojone pomidorki.
  5. Przesmażamy całość chwilkę.
  6. Dodajemy makaron, mieszamy do połączenia smaków - kilka minut.
  7. Całość doprawiamy solą morską z suszonymi kwiatami i świeżo mielonym pieprzem.
Uwagi
  1. W tym przepisie nie podaję proporcji. Wszystko bowiem zależy od naszego apetytu - na pastę, karczochy, pomidory i życie :)
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

makaron-z-karczochami-i-pomidorami kolorowe-pomidory-z-solą-morską-i-kwiatami

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *