Tiramisu z wersji ekspresowej

TIRAMISUTiramisu w wersji ekspresowej, podane w małych szklankach lub słoikach to mój sposób na szybki deser. Jest pyszne, a maliny i wiórki czekolady dodają mu smaku. Choć ono już samo w sobie jest zniewalające…

Pozdrowienia :)

Tiramisu
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. SKŁADNIKI (na 4 słoiki o poj. 200 ml)
  2. 200 g biszkoptów
  3. 200 ml czarnej kawy + opcjonalnie 5 łyżek Amaretto
  4. 200 ml śmietanki 30%
  5. 200 g mascarpone
  6. 1 łyżka cukru pudru
  7. 100 g czekolady
  8. garść świeżych malin
PRZYGOTOWANIE
  1. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone – miksujemy na gładką masę.
  2. Biszkopty moczymy w kawie i Amaretto (opcjonalnie) i układamy na dnie każdego słoika (lub innego naczynia).
  3. Na biszkopty nakładamy po dwie łyżki masy śmietankowej. Przekładamy to warstwą namoczonych w kawie biszkoptów – całość układamy warstwami.
  4. Kończymy warstwą śmietankową. Z czekolady nożem ścieramy wiórki, posypujemy nimi deser. Dodajemy świeże maliny.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

TIRAMISU

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *