TOSTY Z PASTĄ CHILLI, MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI I MOZZARELLĄ

 

tosty z karczochami

W smaku idealne, bo chrupiące, lekko pikantne, z ciągnącym się serem i ciut kwaśne. Chrupiące jest zrumienione pieczywo, lekko pikantny jest sos chilli, ciągnąca się jest aksamitna mozzarella, a marynowane karczochy to esencja smaku sama w sobie.

Uwielbiam te tosty za smak i łatwość przygotowania. Mogą być dobrym pomysłem na śniadanie lub świetną przekąską do wina. Przekonajcie się! :)

 

TOSTY Z PASTĄ CHILLI, MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI I MOZZARELLĄ
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
20 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
20 min
*dla dwóch osób
  1. 8 kromek pieczywa tostowego pełnoziarnistego
  2. 4 łyżki majonezu
  3. 1 łyżka ostrej pasty chilli
  4. 8 karczochów marynowanych
  5. 4 plastry mozzarelli
  6. oliwa z oliwek (do posmarowania chleba)
PRZYGOTOWANIE
  1. Majonez mieszamy z pastą chilli. Tak przygotowanym sosem smarujemy każdą kromkę pieczywa.
  2. Na 4 kromkach układamy pokrojone karczochy i plastry mozzareli.
  3. Przykrywamy wszystko drugimi kromkami, dociskamy.
  4. Tosty smarujemy pędzelkiem zanurzonym w oliwie z oliwek i grillujemy je na patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony (do uzyskania złotych pasków i do momentu, aż mozarella się rozpuści).
Uwagi
  1. Przepis przygotowałam dla Magazynu SMAQ.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
oyszne tosty z karczochami

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *