Truskawkowa Margarita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nie ma żadnej większej filozofii jeśli chodzi o przygotowanie tej wersji margarity. Jest za to sezonowość i to w pełni, bo skoro na taragch pachną truskawki, to aż żal ich nie wykorzystać.

Moja truskawkowa margarita jest tak naprawdę margaritą lodową. To sorbet truskawkowy z alkoholem, który smakuje wspaniale.

Nie musicie mrozić truskawek. Możecie taką margaritę przygotować miksując truskawki świeże.

 

TRUSKAWKOWA MARGARITA
Pyszny, orzeźwiający, letni drink.
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
SKŁADNIKI
  1. kubek truskawek
  2. 40 ml tequili
  3. łyżka likieru pomarańczowego (dałam Cointreau)
  4. 40 ml soku z limonki
  5. łyżka brązowego cukru
  6. lód - jeśli nie mrozimy truskawek
PRZYGOTOWANIE
  1. Truskawki płuczemy, oczyszczamy i mrozimy. Po zamrożeniu miksujemy je na gładką masę wraz z pozostalymi składnikami.
  2. Jeśli nie mrozimy truskawek - umyte i oczyszczone truskawki miksujemy na gładką masę, mieszamy wraz z pozostałymi składnikami. Dodajemy lód, mieszamy wszystko w shakerze, aby się schłodziło i przelewamy do kieliszka.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

2 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.