Wielka Gala Restaurant Week 2018

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 listopada w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które goście uznali za najlepsze w Polsce. Uczestnicy Gali z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym kraju. 

– To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na najwyższą ocenę – podkreśliła ze sceny Lara Gessler – Jako restauratorzy jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych. Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: – Zadowoleni festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji. 

Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i najlepszych dostępnych szkoleń. W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:

I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)

Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines

II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)

Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny dzięki marce Kropla Delice

III miejsce: Restauracja The Olive – Hotel Ilan w Lublinie

Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska

Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering

Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata – Osterii Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines

Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)

Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu dzięki marce Luva 

Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)

Nagroda: Voucher o wartości 3 000zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa 

Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)

Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego dzięki marce Nespresso

Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)

Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska wygrywa

Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław) 

Nagroda: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowski (Gościnność) 

PEŁNA LISTA ZWYCIĘZCÓW REGIONALNYCH DOSTĘPNA JEST TU: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/posts/2211490385548104?__tn__=K-R

Sponsor Wydarzenia: Martini

Woda festiwalowa: Kropla Délice

Partner kulinarny: Grundig

Partner logistyczny: DPD 

Partner lotniczy: LOT Polish Airlines

Partner muzyczny: TIDAL 

Partnerzy: Kinley Polska, KinAds 

Patroni: Vogue Polska, Clear Channel Poland, Kuchnia+, Food Service,F5, Onet, Jastrzab Post, Co Jest Grane24, Natemat.pl, KUKBUK,NOIZZ.pl, Chillizet

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *