Brak produktów w koszyku
Aksamitny sernik na spodzie z musli
Nałogowo jem produkty, do których jestem szczerze przekonana. Odkąd pierwszy raz spróbowałam produktów Clean Eating, marzyłam by szuflada, w której trzymam zdrowe jedzenia, była wypełniona nimi po brzegi. Nie było wtedy tych produktów w Polsce. Pasowało mi w nich wszystko – skład, to, w jaki sposób są produkowane i gdzie. Mało kto wie, że produkty Clean Eating je cały świat, są zrobione z najlepszej jakości składników i są produkowane pod Warszawą.
Clean Eating w ofercie ma wiele dobra. Jednym z moich ulubionych produktów jest musli. Skład musli orzechowego to: ziarna słonecznika, ziarna dyni, chipsy kokosowe prażone, erytrytol, orzech laskowy, olej kokosowy, cynamon mielony, orzech brazylijski, orzech pekan, mielona laska wanilii. Nieźle co? :)
- *papier do pieczenia
- okrągła tortownica o średnicy 18-20 cm
- ***spód
- 200 g musli orzechowego Clean Eating
- 100 g oleju kokosowego Clean Eating
- ***masa
- 4 serki śmietankowe (4 po 150 g np. Almette śmietankowy)
- 150 g cukru brązowego (drobnego)
- 3 łyżki mąki kokosowej
- 3 jajka
- 1 żółtko
- 150 ml śmietany 18%
- ***na wierzch
- chipsy kokosowe Clean Eating
- Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym.
- Musli mieszamy z olejem i wylepiamy spód.
- Serki łączymy z cukrem mąką, jajami i śmietaną.
- Rózgą mieszamy wszystko na gładką masę.
- Piekarnika rozgrzewamy do 180 stopni.
- Na spód piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z wodą.
- Masę wylewamy do foremki.
- Sernik pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
- Następnie zmniejszamy temperaturę do 110 stopni i pieczemy ciasto jeszcze 75 minut (do suchego patyczka).
- Po upieczeniu sernik studzimy.
- Wystudzony sernik możemy nawet wstawić do lodówki by stężał.
- Przed podaniem, na wierzch sernika dajemy solidna porcję chipsów kokosowych.
Dodaj komentarz