Aksamitny sernik na spodzie z musli

 

Nałogowo jem produkty, do których jestem szczerze przekonana. Odkąd pierwszy raz spróbowałam produktów Clean Eating, marzyłam by szuflada, w której trzymam zdrowe jedzenia, była wypełniona nimi po brzegi. Nie było wtedy tych produktów w Polsce. Pasowało mi w nich wszystko – skład, to, w jaki sposób są produkowane i gdzie. Mało kto wie, że produkty Clean Eating je cały świat, są zrobione z najlepszej jakości składników i są produkowane pod Warszawą. 

Clean Eating w ofercie ma wiele dobra. Jednym z moich ulubionych produktów jest musli. Skład musli orzechowego to: ziarna słonecznika, ziarna dyni, chipsy kokosowe prażone, erytrytol,  orzech laskowy, olej kokosowy, cynamon mielony, orzech brazylijski, orzech pekan, mielona laska wanilii. Nieźle co? :)

Aksamitny sernik na spodzie z musli
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. *papier do pieczenia
  2. okrągła tortownica o średnicy 18-20 cm
  3. ***spód
  4. 200 g musli orzechowego Clean Eating
  5. 100 g oleju kokosowego Clean Eating
  6. ***masa
  7. 4 serki śmietankowe (4 po 150 g np. Almette śmietankowy)
  8. 150 g cukru brązowego (drobnego)
  9. 3 łyżki mąki kokosowej
  10. 3 jajka
  11. 1 żółtko
  12. 150 ml śmietany 18%
  13. ***na wierzch
  14. chipsy kokosowe Clean Eating
PRZYGOTOWANIE
  1. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym.
  2. Musli mieszamy z olejem i wylepiamy spód.
  3. Serki łączymy z cukrem mąką, jajami i śmietaną.
  4. Rózgą mieszamy wszystko na gładką masę.
  5. Piekarnika rozgrzewamy do 180 stopni.
  6. Na spód piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z wodą.
  7. Masę wylewamy do foremki.
  8. Sernik pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
  9. Następnie zmniejszamy temperaturę do 110 stopni i pieczemy ciasto jeszcze 75 minut (do suchego patyczka).
  10. Po upieczeniu sernik studzimy.
  11. Wystudzony sernik możemy nawet wstawić do lodówki by stężał.
  12. Przed podaniem, na wierzch sernika dajemy solidna porcję chipsów kokosowych.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.