Brak produktów w koszyku
Aromatyczna sałatka z kolorowych pomidorów
Mamy piękny czas. Ciepły i pachnący. Tak jak pomidory. Najwspanialsze pomidorowe wspomnienia mam ze Świnoujścia. Pamiętam, że mój ukochany wujek Leszek miał w swoim domu kosze z własnymi, pomidorami – o różnych kształtach, w różnych kolorach. Pachniały latem, były cudowne. Uwielbiam Wujka szklarnię, pachnie tam najpiękniej na świecie!
Aromatyczna sałatka z kolorowych pomidorów to mój sposób na szybkie jedzenie. Robię ją teraz prawie codziennie, kiedy wpadam głodna z pracy do domu. Bezmyślnie kroję pomidory na różne kawałki, dodaję szalotkę, garść świeżej bazylii, chlust octu balsamicznego, oliwę z oliwek i sól morską. Czasami dodaję fetę lub mozzarellę. I gotowe.
Pomidory kocham nad życie! :)
- różne kolory i kształty pomidorów (żółte, malinowe, cherry)
- szalotka
- garść świeżej bazylii
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- mozzarella lub feta (opcjonalnie)
- Pomidory myjemy, kroimy w dowolne kawałki, przekładamy do miski.
- Szalotkę kroimy w cienkie plastry, bazylię siekamy - dodajemy do pomidorów.
- Całość solidnie skrapiamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
- Do sałatki możemy dodać ulubiony ser. Możemy ją podać z grzankami.
- Do sałatki możemy dodać ulubiony ser - mozzarellę, fetę itd.
- Sałatkę możemy podać z grzankami.
kocie-smaki
Najprościej, najlepiej.