Brak produktów w koszyku
BAGIETKA Z KOZIM SEREM, FIGĄ I GALARETKĄ ROZMARYNOWĄ Z CHILI
FIGI – piękne, pyszne i zdrowe. Nie wymagają specjalnych umiejętności, aby przyrządzić z nich pyszność.Duszone w winie, podane z mascarpone moga być cudnym deserem, surowe czy suszone – są zdrową przekąską. Tym razem dodałam je do kanapki z obłędnym kozim serem.
Mój ser to połączenie koziego i krowiego sera – roladka camembert z twarożkiem w środku. Figi podkreśliły jego smak, idealnie z nim współgrały, a całość przełamała lekko kwaśna galaretka rozmarynowa z chili z Wootwórni. Super połączenie, polecam.
-
- * bagietka
- * masło
- * rukiew wodna, rukola, szpinak lub sałata
- * kozi ser
- * figi
- * galaretka rozmarynowa z chili lub
- * czerwona/czarna porzeczka lub
- * żurawina
Bagietkę kroimy na pół, smarujemy masłem. Układamy listki rukwi wodnej lub młodego szpinaku, rukoli czy też sałaty. Dodajemy kozi ser. Figi myjemy i kroimy w cienkie plastry. Na koniec na figi i ser dodajemy galaretkę rozmarynową z chili lub żurawinę czy konfiturę z czarnej/czerwonej porzeczki.
Smacznego, Asia
Dodaj komentarz