Brak produktów w koszyku
Bailey’s domowy
DOMOWY BAILEY’S chodził za mną od dłuższego czasu. Bardzo go lubię w wersji na zimno, z dużą ilością lodu. Zresztą w podobny sposób piję mój ajerkoniak. Jest naprawdę smaczny i szybko się go robi. Wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki i lekko podgrzać w garnuszku.
Domowy Bailey's
2017-07-14 15:16:56
SKŁADNIKI
- 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 250 ml whisky
- 200 ml śmietanki 30%
- porcja espresso
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- 1 łyzeczka ekstraktu z wanilii
- 1 żółtko
- lód
PRZYGOTOWANIE
- W garnku łączymy ze sobą mleko skondensowane, śmietankę oraz whisky.
- Dodajemy porcję zaparzonej kawy (małe espresso), kakao oraz ekstrakt z wanilli.
- Wbijamy roztrzepane żółtko odzielone od białka.
- Podgrzewamy wszyskie składniki wciaż mieszając – nie dopuszczamy do tego, by były bardzo gorące.
- Gotowy napój przelewamy do butelki i schładzamy.
- Podajemy z lodem.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz