Brak produktów w koszyku
Batoniki Fit
Spadek energii to straszna sprawa. Czasami nie jesteśmy w stanie funkcjonować i chce nam się spać. A czasami organizm reaguje na opak i przy spadku energii kręcimy największe awantury.
Wiadomo, Polak głodny to zły.
Dlatego właśnie warto mieć przy sobie zdrowe przekąski, które zapewnią działanie na 100% obrotach przez cały dzień. O przekąskach, które zawsze warto mieć przy sobie przeczytacie TU.
Zainspirowana weekendowym wpisem Wrzącej Kuchni, zapraszam dziś po przepis na pyszne i bardzo zdrowe batoniki FIT. Warto nosić kilka przy sobie. To gwarancja tego, że pozostaniemy sobą i zamienimy się w Hulka :)
- 200 g płatków owsianych
- 20 g suszonych owoców (użyłam moreli)
- 30 g nasion słonecznika
- 40 g orzechów (różnych - laskowych, włoskich, migdałów itp)
- 1 jajko
- 1/5 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka miodu
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
- W misce roztrzepujemy jajko, dodajemy mleko.
- Spore składniki (morele, orzechy) kroimy na mniejsze kawałki.
- Wszystko razem mieszamy, dodajemy łyżkę miodu (nie jest to konieczne).
- Masę wykładamy na papier do pieczenia (wys. 0,5-1 cm).
- Całość pieczemy 20-25 minut bez termoobiegu, kroimy po całkowitym ostudzeniu.
- Możemy podwoić składniki i upiec większą ilość batonów. Podwojone składniki wypełnią całą powierzchnię blaszki.
- Batoniki przechowujemy w szczelnym pojemniku.
kornik
Uwielbiam takie napakowane zdrowiem batony!
Pozdrawiam!
http://www.kornikwkuchni.blogspot.com