Brak produktów w koszyku
Bellini

Jak podpowiada moja koktajlowa księga ten słynny koktajl został wynaleziony w 1948 roku przez barmana w Harry’s Bar w Wenecji. Nazwa nawiązuje do wystawy obrazów Giambellina (prawdziwe nazwisko Giovani Bellini).
Wariacji na temat Bellini jest wiele. Szampana/Prosecco lub białewytrawne wino mieszamy z musem z brzoskwiń i gotowe. Możemy też rozkoszować się wariacjami rabarbarowymi, truskawkowymi czy tez malinowymi. Do wyboru do koloru.
Połączenie Prosecco i owoców to rozkosz.
- 30 ml musu z brzoskiwń (3 łyżki zmiksowanych owoców, purée)
- 60 ml Prosecco/szampana lub białego wina wytrawnego
- lód
PRZYGOTOWANIE:
Do kieliszka wlewamy purée z brzoskwiń. Dodajemy lód, dolewamy Prosecco, mieszamy.
Dobrego weekendu :)
A.
Dodaj komentarz